wilde bloemen

Grote ereprijs /  Veronica persica

Veronica persica Grote ereprijs
grote ereprijs is een eenjarige plant, het is een klein plantje met veel mooie blauwe bloemen draagt.
Familie: Helmkruidfamilie,  Scrophulariaceae

hij houdt van  open,  zeer voedselrijke grond bij een waterkant,  in akkers,  op grasvelden moestuinen en op braakliggende terreinen, mesthopen.

Zij houdt van volle zon en van een vrij droge en zeer voedselrijke bodem. Grote ereprijs wordt tot ongeveer 30 centimeter hoog en bloeit van maart tot en met september.

Ze hebben vier kroonbladen, het onderste bloembladeren is wat kleiner, en kleuren de bloemen van boven helderblauw en van onderen zeer lichtblauw of wit. De bladeren rond en zijn grof getand.

Nederlands: Grote ereprijs
English: Common field - speedwell / Birdeye speedwell
Français: Véronique de Perse
Deutsch: Persischer Ehrenpreis
Frysk: Grut blaublomke

Andere soorten ereprijs:

- Veronica chamaedrys / Gewone Ereprijs 

- Veronica persica/ grote Ereprijs

- Veronica arvensis / Veldereprijs

- Veronica arvensis/ Aarereprijs

- Veronica filiformis/ Draadereprijs

- Veronica beccabunga / Beekpunge

- Veronica scutellata / Schildereprijs

- Veronica agrestis /  Akkerereprijs

- Veronica anagallis - aquatica /Blauwe Waterereprijs

- Veronica hederifolia / Klimopereprijs

- Veronica montana / Bosereprijs

- Veronica austria teucrium / Veronica teucrium/  Brede Ereprijs

- Veronica serpyllifolia / Tijmereprijs

- Veronica arvensis / Veldereprijs

Ereprijs bevat:

Looizuur

Sponinien

Etherische olie

Bitterstoffen

Men zegt het de blauwe bloemen duiden op een kalmerende en verkoelend te werken. Je kunt thee te trekken Bij verkoudheid, hoest, keel en mond, maag en reuma, diarree, ontstekingen, leverklachten, jicht, en ook uitwendig positief effect te hebben op slecht helende wonden,

Van de gedroogde bladeren wordt ook medicinaal toegepast als sap.   

Voordat u deze plant gebruikt vraag om advies aan u natuurgeneesarts want dit is een hobbywebsite.

De reigersbek / Erodium cicutarium

Haha: Reigerbek is een plant uit de ooievaarsbekfamilie Geraniaceae

Deze plant groeit bijna overal tussen de rotsen, akkers, braakliggende gronden, pioniervegetatie, tussen de  stoeptegels, langs de spoorwegen, parkeerplaatsen, weilanden, grasvelden, rivieren, duinen en ruigten, eigenlijk bijna overal, dijken, rotstuinen.

Hij bloeit van april tot okt en is eenjarig, en wordt ongeveer 60 cm hoog de bloemkleur is rozerood en wit schotelvormige bloem, gele bloemen zijn er ook. Na de bloei ontstaan puntige peulen die zouden doen denken aan de snavel van een reiger. De behaarde stengels zijn veelvuldig vertakt.  Meestal staan er drie of meer roze bloemen bij elkaar. De bloemen tellen vijf kroonbladen, twee kleinere en drie grotere.

De vrucht is een ovaal eivormig nootje, en hebben een zwart bruine kleur.

Soorten:

 -          Erodium cicutarium subsp. cicutarium / gewone reigersbek

 -          Erodium cicutarium subsp. dunense/ Duinreigersbek

 deze  is iets kleiner en heeft ook kleinere bloemen.

Reigersbek: is een bodemplant, houdt van zonnige, open plaatsen op droge, kalkrijke, soms ook op zandgronden, tot matig voedselrijke, basis zand grond, zwavel en stenige plaatsen.

Knikkende distel / Carduus nutans

Knikkende distel is een plant uit de composietenfamillie  Asteraceae

Knikkende distel houdt van open,  droge,  zonnige,  matig vochtige, matig voedselrijke, humusarme, klei, zwavelachtige stenige grond. De plant kan ongeveer 3m hoog worden.

Hij bloeit van juli tot september  het is een 2 jarig plant. De stengels zijn onderaan gevleugeld, wit spinnenwebachtig behaard. De rozetbladeren zijn langwerpig,  gekroesd.  De knikkende bloemhoofdjes zijn ongeveer 4 tot 7 cm groot worden. Ze zijn van helder rosepaars van kleur,  De bloemen staan afzonderlijk of met enkele bij elkaar op niet-stekelige stelen.

Insecten,  vlinders,  zweefvliegen,  mieren, dieren,  bijen en hommels, zijn er dol op de nectar, maar sommige dieren zoals schapen en geiten en runderen laten  ze gewoon staan vanwege  de sterke stekels van de knikkende distels. De kleverige vrucht is een nootje verspreidt kan worden door  de wind.

Putters, vinken, mussen, koolmeesjes, pimpelmeesjes,  houden van de zaadjes.

De vrucht is rijk aan olie.

Vaak zie je hem staan aan de rivierwaterkant, weilanden, graslanden,  bermen,  kanalen,  duinen, industrieterreinen, braakliggende grond , spoorwegterreinen, dijken,  hellingen, ruigten, en kuststreken, deltagebieden.

Lupine Lupinus / de vlinderbloemenfamilie Fabaceae

Bellis perennis / madeliefje / meizoentje / composietenfamilie Asteraceae

Groeiplaatsen: Grasland weiland, gazons en regelmatig betreden en begraasde grasvelden, bermen, dijken, plantsoenen, tussen straatstenen, uiterwaarden en zeeduinen duinvalleien.

Het madeliefje is geneeskrachtig: wordt ingezet als bloedreiniger bij veel kinderziektes, als voorjaarsreinigingskuur, verzachtend, verfrissend, licht laxerend, krampstillend, pijnstillend, gewricht, spierpijnen, kneuzingen, jeuk, activeert de stofwisseling. bij hoge bloeddruk en bij slecht genezende wonden.

Het madeliefje bevat:  veel vitamine C, calcium en magnesium. Verder bevat ze saponinen, slijmstoffen, inuline, etherische olie en looistoffen.

Madeliefje: de bladeren en de  bloemen kun je als groentesalade of eetbare bloemensalade en in soepen bereiden.

Van madeliefjes kun je  prachtige halskettingen en haarkransjes mee te maken kinderen zijn dol op madeliefjes.

Centaurea scabiosa / Grote centaurie / knoopkruid

Convolvulus sepium / Haagwinde

Hypericum

Grote wederik

muskusmalve Malva moschata / muskuskaasjeskruid

Solanum dulcamara /  Bitterzoet

Vraag altijd om advies aan u natuurgeneesarts voordat u dit soorten plantjes gebruikt.

Bitterzoet behoren tot de Nachtschadefamilie (Solanaceae) en is verwant aan onder meer Aardappel en Tomaat.

Bitterzoet is een klimmende vaste plant die wel ruim 2 meter hoog kan worden, en houdt van zon en lichte schaduw en groeit op bodems met uiteenlopende vochtigheid en aanwezigheid van voedingsstoffen.

De plant is te vinden in bosranken heggen, oevers, duinen,

De plant bloeit van juni tot en met september met fraaie paarse bloemen, tot 1,5 centimeter groot, en met gele, tegen elkaar geplakte helmknoppen. De bloemen knikken naar beneden en de kroonbladen buigen achterwaarts. Na de bloei verschijnen glanzende bessen, eerst groen, geel, later rood. De bessen zijn giftig. Bladeren zijn eirond tot langwerpig en lopen spits uit. De stengels, die een houtige voet hebben, liggen of klimmen. Bitterzoet wordt gerekend tot de Nachtschadefamilie (Solanaceae) en is verwant aan onder meer Aardappel en Tomaat.

Vraag altijd om advies aan u natuurgeneesarts voordat u dit soorten plantjes gebruikt.

Let op je bent gewaarschuwd: Bitterzoet is een giftige plant dus wees voorzichtig in het gebruik: een overdoses van bitterzoet in het gebruik resulteert in verlamming van het centrale zenuwstelsel, en ook aan overdoses leidt onder andere tot spraakstoornis. Het kruid wordt tegenwoordig alleen verkrijgbaar in homeopathisch verdunde vorm.

Zeker niet gebruiken tijdens de zwangerschap en als je lactatie problemen hebt.

Medicinale geneeskrachtige werking:

Bitterzoet werkzame stoffen bevat:

-      Solsonine

-      Solanine = giftige stof

-      Dulcamarine = giftige stof

-      Saponine

-      Bitterglycosiden

-      Tanine

-      Solaneïne

-      solaceïne

Positieve effect op je zenuwstelsel, lever, huid, steenpuisten, Psoriasis,  pityriasis, chronische jeuk, dermatitis vooral bij natte huidkwalen, nieren reuma en artritische ontstekingen, jicht, spijsvertering, leverziekten, diarree, dysentrie, Verstopte bronchiën hoest, bronchitis, astma en hoest, het werkt ook reinigend. De smaak van de bessen heeft iets verraderlijks in zich, eerst smaken ze zoet en daarna bitter door warme dagen en koude nachten, rug - en nekpijn door vocht, koorts door kou terwijl het lichaam heet is, verstopte ogen, zweren, keelpijn, overmatig urineren door kou, droge hete hoest. Verder huidaandoeningen als netelroos, korstvormige huiduitslag, vlezige of platte wratten en ringworm.

HAHA : tja Als je wat Bitterzoet onder het hoofdkussen legt, zal je helpen een oude liefde te vergeten zegt men. Bitterzoet behoren tot de heksenkruiden, als je bitterzoet ketting draagt verjaagt de boze geesten weg.

Cirsium lanceolatum / Speerdistel

 Prunella vulgaris / gewone brunel

Brede wespenorchis / Epipactis helleborine / orchideeënfamilie Orchidaceae

wilde orchidee

Dianthus gratianopolitanus Anjer

Lathyrus tuberosus /  Aardaker

Cirsium arvense / Akkerdistel

Akkerdistel (Cirsium arvense) Akkerdistel komt in het wild voor in Nederland. Deze plant is tweejarig, De doornige bladeren zijn langwerpig tot lancetvormig en vaak sterk getand tot gelobd. De naam zegt het al Akkerdistel die groeien: in de buurt van de akkers, bermen, braakliggende terreinen, ruigten, waterkanten, lichte bossen, en vooral in het wild waar andere wilde planten groeien.

De lichtpaarse bloemen bloeien van ongeveer juni tot met september. De bloemen van de Akkerdistel verspreiden een zoetige, muskusachtige geur.

De grote bloemhoofdjes staan bovenaan de stengels in kleine groepjes bij elkaar. De smalle glanzende bladeren zijn gekroesd en voorzien van stekels.

De gladde zaadjes, bruine vruchtjes bezitten een haarkroon van zeer lange, vuilwitte haren.

Als de bloemen zijn uitgebloeid vormen de zaden als een pluizenbol en wordt meegevoerd door de wind en komen elders anders terecht.

Vlinders, bijen, insecten en andere dieren zijn er dol op de akkerdistel. Zoals vlinders met hun roltong zuigen ze de nectar op en tegelijkertijd zorgen ze voor de bestuiving.

Aangezien vele akkerdistels slechts eenslachtige bloemen voortbrengen, moeten voor een succesvolle bestuiving de mannelijke en vrouwelijke planten voldoende dicht bij elkaar groeien.

Akkerdistel houdt van de voedselrijke vochtige en drogere bodemgrond waar veel zon op staat.

Akkerdistel wordt gerekend tot de Composietenfamilie Compositae Asteraceae.

Akkerdistel is wel een onkruid, en is ook moeilijk te bestrijden.

Hypericum quadrangulare / Hertshooi

witte klaver Trifolium repens/ vlinderbloemenfamilie Leguminosae.

Melilotus albus / Witte honingklaver

Symphytum officinale / Gewone smeerwortel

Klaproos of papaver /  de slaapbol Papaver somniferum

rode klaver

De paardenbloem  Taraxacum officinale/ de composietenfamilie Asteraceae

 Silene flos-cuculi / Echte koekoeksbloem

Scherpe Boterbloem

Biestarwegras/ Elymus farctus

 Eupatorium cannabinum Leverkruid  of Koninginnenkruid

Tanacetum vulgare / Boerenwormkruid

Boerenwormkruid is de Familie van de: Composietenfamilie,  Compositae - Asteraceae

Boerenwormkruid is een wilde vaste plant. De plant heeft een donker bruingekleurde stengel. En kan ongeveer 130cm hoog worden. Bloeitijd van juli tot augustus. De dicht op elkaar staande gele bloemhoofdjes hebben een diameter tot een centimeter en tellen tientallen bloempjes. De frisgroene, veervormig ingesneden bladeren tellen aan beide zijden acht tot twaalf slippen met een gezaagde rand.

Boerenwormkruid houdt van de volle zon, vochtige niet al te voedselrijke grond. Je ziet hem staan langs de oevers, bermen, akkers, braakliggende terreinen, langs de snelwegen, spoorwegen, kanaalbermen, stoepranden, tegen muren, aan de oeverkant, loofbossen, industrieterreinen, dijken.  

-          Nederlands: Boerenwormkruid

-          Engels: Common Tansy

-          Frysk: Wjirmkrûd

-          Frans: Tanaisie vulgaire / tanaisie commune

-          Duits: Rainfarn

-          Deens: Rejnfan

 Boerenwormkruid bevat:

Bitterstoffen , Zuur, Melksuiker, Terpenoïden, Vet , Hars

Etherischeolie (het giftige thujon, verder triticine, irisine en graminine)

Sesquiterpenen

Medicinale Geneeskrachtige werking van broerenwormkruid:

Boerenwormkruid bevat gif (thujon) en stoffen welke het kruid
sterk bitter doen smaken (tanacetine).

Het gif doodt spoel en lintwormen, voor mens en dier
Boerenwormkruid wordt graag door schapen en koeien gegeten, maar
niet door paarden, deze mijden het wegens de bittere smaak.

Boerenwormkruid wordt gebruikt als middel tegen: huidlotion, abortus opwekken, schurft,  chronische koorts, verkoudheid, artritis, pijnlijke tandvlees,  puistjes, sproeten, witte vloed stoppen, pijnlijke gewrichten,  menstruatie bevorderend,  Ook zou boerenwormkruid kunnen helpen bij hysterie, epilepsie.  

Eetbaarheid: om de smaak van de eieren te verbeteren werd wel boerenwormkruid toegevoegd bij het bakken van koeken in de oven. Jonge blaadjes van de plant werden wel gesnipperd op de pudding of op een omelet.

Essentiële olie van boerenwormkruid is hartstikke giftig: nooit gebruiken dus of in zeer minimale doses, 1-3 druppels max. tegen epilepsie

Boerenwormkruid verjaagd de vlooien uit de kattenmand en hondenmanden,  en vliegen, muggen, motten, hang gewoon een gedroogd bloemen in  u huis u zult de resultaat misschien wel merken. Of  hang een  insect werend zakje zelfs de mieren en muizen lopen weg  van deze kruid, houdt ongedierte uit jou buurt als je een zakje met boerenwormkruid bij je draagt.

Verder zijn er mythologie: over de boerenwormkruid spoken en enge dingen kunnen verjagen. Tja ik ben benieuwd wie deze ervaringen hebben meegemaakt.

Waarschuwing:  Let op: hoge doses is giftig veroorzaken duizeligheid en misselijkheid,  buikpijn en krampen, en kunnen dodelijk zijn.

en ook niet gebruiken bij zwangerschap.

Boerenwormkruid wordt alleen in de homeopathie het  kruid nog in kleine hoeveelheden toegepast

Vraag eerst advies aan u natuurgeneesarts voordat u deze plant gaat gebruiken dit is een hobby website.

Fluitekruid Anthriscus sylvestris / de schermbloemenfamilie Umbelliferae of Apiaceae.

 Achillea millefolium / Duizendblad/ Composietenfamilie  Asteraceae Compositae

De grote lisdodde Typha latifolia / de lisdoddefamilie Typhaceae.

Epipactis palustris / Moeraswespenorchis

Chamerion angustifolium / Wilgenroosje

Wilgenroosje is een vaste plant, die houdt van de zon en halfschaduw, en ook vrij droge voedselrijke grond. Vaak zie hem staan bij de waterkanten, lichte bossen, langs de bermen, heidevelden, braakliggende terreinen, en ook bij de akkerlandschappen, zandgronden, bosranden, loofbossen, kapplekken, brandplekken enz.

Wilgenroosje wordt tot anderhalve meter hoog en bloeit in juli, augustus en september. De roze tot paarsrode bloemen bloeien zo mooi en kunnen de plant wel anderhalf meter lang worden. Na de bloei vormen zich zaden met wit pluis. Houdt van stikstof houdende grond.

Wilgenroosjes zijn in staat de concurrentie met riet om voedsel, licht en ruimte aan te gaan.

Klein wilgenroosje woekert in de tuin.

Wilgenroosje wordt gerekend tot de Teunisbloemfamilie (Onagraceae). Insecten en bijen vlinders en andere dieren zijn er dol op deze plant.

Als voeding:  jonge bladeren kunnen in de soep of als groente gegeten worden en smaken wat zurig. Je kunt ook wat moes van maken en kunnen als sla gegeten worden.

Geneeskrachtig: men zegt het zou goed kunnen zijn voor de prostaatkanker om deze gezonder te houden, erectieproblemen, en blaasontsteking.

Als u iets van plan bent om wat van de wilgenroosje te eten vraag eerst om advies aan u natuurgeneesarts

Dit is een hobbywebsite

 

witte Koolzaad Brassica napus / de kruisbloemenfamilie Brassicaceae.

rode klaver Trifolium pratense / de vlinderbloemenfamilie Leguminosae ofwel Fabaceae.

Grote Wederik

Plantago lanceolata / Smalle weegbree

Jacopskruiskruid

Vossestaart

Grote Wederik

Vicia cracca /  Vogelwikke  

Vogelwikke behoren tot de Vlinderbloemenfamilie Fabaceae / Leguminosae.

De vogelwikke is een vaste plant, en houdt van zon als schaduwplekken op een niet te natte en redelijke voedselrijke grond. En wordt ongeveer een 1,5 meter hoog.

De paarsblauwe, paarsviolet, bloemen groeien in trossen met ongeveer 10 tot 30 kelkbloemen. Opvallend is dat alle kelkbloemen van een tros naar één kant hangen.

Na de bloei vormt de plant peulen, de peulen bevat 2 tot zes zaadjes, met meestal twee zaden vogels eten graag de zaden op, vandaar de naam vogelwikke.

De slappe stengels zijn zacht behaard en zoeken door middel van ranken steun bij andere planten. Het blad is langwerpig, en geveerd en bevat zes tot twintig paar deelblaadjes.

Vogelwikke kun je vinden langs  wegen,  grasland,  bosranden, struikgewas, akkers, rietlanden, bouwland, heggen,  dijken, waterkanten, spoorterreinen, duinvalleien, plantsoenen, bermen braakliggende terreinen.

Crepis biennis / Groot streepzaad

Distel

Braambloem

witte klaver

Digitalis purpurea / vingerhoedskruid is zeer giftig

Digitalis purpurea / vingerhoedskruid is zeer giftig

Cardamine pratensis / Pinksterbloem

Myosotis scorpioides /Moerasvergeet-mij-nietje

Taraxacum officinale / Paardenbloemen.

Paardenbloemblaadjes en bloemblaadjes kun je heerlijke salade van maken het is heel erg gezond en bloed reinigend zo houden we ons lichaam gezond. De bloemhoofdjes kun je ook heerlijk frituren.

Werkzame stoffen van de paardenbloemen:

Vitamines

bitterstoffen

enzymen

 looistof

eiwitstoffen

saponine

mineralen

sporenelementen,

etherische olie

choline

inuline

Genezende werking en gebruik:

gunstige werking op de spijsvertering eetlust bevorderend ,  Vocht afdrijvend,  ontgiftend, bloedzuiverend,  lever versterkend, laxerend, ontgiftend,  galblaas en nieren zuiverend en stimulerend, galopwekkend, tegen nierstenen, gunstige werking op bij diabetes, reuma verlichtend, tegen allerlei oogkwalen, stimuleert de werking gal en de milt, je weerstand en immuniteit verhogend, op je bindweefsel stimulerend.

verbetering van de algemene bloedsamenstelling, doorbloeding en daardoor ook goed voor hart en bloedvaten.

Daarnaast werkt het ook als laxeermiddel bij obstipatie en als middel om de eetlust op te wekken.

Vanwege het hoge gehalte aan kaliumzouten zijn paardenbloemen vooral effectief bij problemen aan de urinewegen en in geval van oedeem.

Daarnaast werkt het ook als laxeermiddel bij obstipatie en als middel om de eetlust op te wekken

Het is ook verlichtend werken bij reumatische aandoeningen en artritis.

De bitterstof die in de paardenbloemen voorkomen is ook goed tegen vetten te verteren van ons lichaam.
De meest bekende toepassingen van de paardenbloem zijn:

positieve werking bij spijsverteringsstoornissen en werkt eetlust bevorderend

tegen huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en puistjes.

De wortel is het meest heilzaam voor de lever. Gebruik het bij leverproblemen, ontstekingen van de galblaas, lichte geelzucht, indigestie, chronische constipatie en constipatie.

toegepast om het lichaam te ontgiften. Door deze werking is de plant ook goed bij chronische pijnklachten, reumatiek, artritis en huidaandoeningen.

De gunstige invloed van de paardenbloem op het bindweefsel verklaart de genezende werking bij reuma en jicht.

Het gaat daarbij om stofwisselingsstoringen die de bindweefsels nadelig beïnvloeden.
Reumapatiënten stellen steeds weer vast dat ze zich na een paardenbloemkuur beter voelen, dat het aantal pijnaanvallen afneemt en ook de hevigheid van de pijn minder wordt.

Ook positieve effect op de Paardenbloem de vorming van galstenen kan beïnvloeden.

Bij veel mensen worden er steeds weer nieuwe stenen gevormd; ze hebben een diathese (aanleg of vatbaarheid) voor stenen.
Daarin kan door Paardenbloem verandering worden gebracht.

Paardenbloem helpt bij de onderstaande kwalen:

Ogen vermoeide en overspannen ogen, scheelzien en bijziendheid

Bijwerkingen:
De thee - in therapeutische doses - geeft geen bijwerkingen.
Verse paardenbloembladeren veroorzaken bij kinderen die er teveel van gegeten hebben vergiftigingsverschijnselen.
Voorzichtigheid is dus geboden.

En voor zwangere vrouwen niet gebruiken voordat u deze paardenbloemen gaat nuttigen vraag eerst advies aan u natuurgeneesarts dit is een hobby weblog van mij.

Onagraceae / Teunisbloem

Teunisbloem een tweejarige en vaste planten uit de Onagraceae teunisbloemfamilie die we regelmatig in het wild tegenkomen de zoete bloemen kunt u lekker in de sla als salade verwerken, de jonge bladeren worden dan weer beter gekookt als spinazie, Uit de zaden worden olie gewonnen.

De wortels die een nootachtige smaak hebben kunnen gekookt worden.

Een aftreksel van stengels en bladeren vormt een uitstekend stoombad voor het gezicht.

Het geslacht heeft gele bloemen met vier kroonbladen,  er bestaan roze of rode bloemen ook soorten met witte, De bloemen staan rechtop of schuin omhoog, De bloemen bestaan uit een kelk buis.

De bloemen 's avonds in de schemering te openen, De volgende dag verwelken deze bloemen en 's Avonds gaan weer nieuwe bloemen open.

Veel soorten zijn nachtbloeiers en worden daarom door nacht actieve insecten bestoven.

Teunisbloem heeft graag goed doorlatende grond op een droge, zonnige plek

soorten: Teunisbloemen

Teunisbloem Oenothera Biennis

Teunisbloem bevatten: De olie uit de zaden van teunisbloem bevatten, onverzadigde vetzuren, gla gamma-linoleenzuur een essentieel vetzuur , Prostaglandines of PG, linolzuur, cis-linolzuur of cLA.

Geneeskrachtige werking: ontsteking remmend, gebruikt bij een droge huid, psoriasis, huidschilfers.

Inwendig is teunisbloemolie te gebruiken : menopauze, menstruatie klachten, stofwisselingsstoornissen overgewicht, hooikoorts, hart en vaatziekten, ontwenningsverschijnselen,  alcoholisme katers, leverklachten door alcohol, huidklachten, reuma, allergie,  hyperactiviteit, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten, astma, onvruchtbaarheid, menstruatiekrampen, migraine, glaucoom en mogelijks ook kanker, prikkelbaar darmsyndroom veroorzaakt zou worden door stress.

haar olie en het

Versterken van de vingernagels, Cholesterolverlagend

Verlichting van artritis, Verbeteren of genezen van eczeem
Kalmeren van hyperactieve kinderen.

Verdrijven van een kater,  Bestrijding van acne samen met zink

kalmerend en urinedrijvend middel, Verminderen van de groei van kankertumoren

let op : teunisbloem producten is af te raden bij epilepsie of manische depressiviteit.

Teunisbloemolie en het prikkelbaar darmsyndroom Mensen met het prikkelbaar darm syndroom hebben de neiging meer PG2 te produceren, na het eten van deze voedingsmiddelen. Een hoog niveau van PG2 houdt verband met ontsteking van het maagdarmkanaal en de mond, peritonitis en het premenstrueel syndroom.

Prikkelbaar darmsyndroom veroorzaakt zou worden door stress,
lijnzaadolie is een goede alternatief die rijk is aan LA, overigens nodige enzymen vereist en niet iedereen beschikt over deze enzymen.

Een andere positieve eigenschappen van Teunisbloemolie: Arachidonzuur is de voorloper van leukotrinen, die de oorzaak zijn van rode, gezwollen, pijnlijke gewrichten bij reuma artritis,  en pijnlijke borstknobbeltjes,  PGI2: remt de vorming van stolsels in de aders, Bepaalde Prostaglandines helpen bij schizofrenie, multiple sclerose, ADHD bij kinderen, alcoholisme en diabetes, PGI1: verhindert overmatige productie van arachidonzuur, PGI1: verhoogt de productie van antilichamen die kankercellen remmen.

Teunisbloemolie in combinatie met Vitamine B6 en Vitamine E, helpt de nare verschijnselen van het premenstrueel syndroom of PMS te bestrijden  zoals gevoelens,  gezwollen borsten en buik, gewichtsschommelingen, stemmingswisselingen, uitputting, prikkelbaarheid.

Bij intolerantieverschijnselen zoals of hoofdpijn diarree krijgen, dus niet gebruiken.

Als u deze product wilt gebruiken vraag eerst om advies aan u alternatief geneesarts

Dit is een hobbywebsite van mij.

Carduus palustris / Moeras Distel

veldzuring / Rumex acetosa

 Cichorium intybus / Wilde cichorei

Wilde cichorei behoren tot de Composietenfamilie Compositae - Asteraceae.

Wilde cichorei is een vaste plant, en houdt van droge zonnige voedselrijke grond.

De wilde cichorei is te vinden langs de braakliggende terreinen, weg, droge graslanden, akkers, riviergebieden, bermen, dijken, muren, vuilnisbelten.

Wilde cichorei kan ongeveer tot anderhalve meter hoog worden en bloeit van juli tot en met september.

De prachtige lichtblauwe bloemhoofdjes zijn tot ruim 4 centimeter in diameter en bestaan uit alleen lintbloemen, die zich na de middag sluiten.

Na de bloei vormen zich bruine zaden. Bladeren onderaan de plant lijken op de blad van een Paardenbloem en de  stengelbladeren zijn langwerpig. En donkere vertakte stengels zijn kaal.

Medicinale gebruik: cichorei wortel wordt gemalen door het hoge mate voor de productie voor insuline. En er wordt ook toegepast bij gebrek aan eetlust, en verstoppingen, leverklachten en maagklachten, galstenen, nierstenen, ontstekingen van de lever, urinewegen, en ook als verse bloemen fijngestampt voor kalmeringsmiddel met klein beetje honing erbij.

Hierdoor zijn grote schalen verbouwd en in verschillende rassen geselecteerd inwortelvorm, een hoge wortelproductie en een hoger gehalte aan inuline hebben dan de oorspronkelijk wilde cichorei. De bloeistengels kunnen gekookt en gebruikt worden, en in sausen verwerkt worden en gegratineerd en geserveerd.  

De jonge cichoreibladeren kunnen in het voorjaar gebruikt worden in salades en hebben wel een lichte bittere smaak.

Er werd ook de jong bladeren gekookt bij gebraden lamsvlees en gegeten.

voordat u deze plant gaat gebruiken vraag eerst om advies aan u natuurgeneesarts.

 

Lotus corniculatus / Rolklaver

Kleine inheemse berenklauw

Akkerdistel

Epilobium pubescens  /  Harige Basterd-Wederik

koekoeksbloem

Bitterzoet

Bitterzoet

 grote brandnetel Urtica dioica

kleefkruid

Zuring / Rumex) / duizendknoopfamilie Polygonaceae

Grote weegbree

hondsdraf

Kruidje roer me niet  Mimosa pudica /  de vlinderbloemenfamilie Leguminosae of Fabaceae