welcome and enjoy

groenten

Boerenkool

andijvie

Prei

Sla

Sperciboon

Wortel

Kouseband

Tomaten

Bonen

De kruidachtige, Rank dragende wijnstok groeit tot 5 m. met behandelaanvraag diep gescheiden lobben. Elke plant draagt afzonderlijke gele mannelijke en vrouwelijke bloemen.

De vrucht is een afzonderlijke wratten Zoek exterieur het uiterlijke, de buitenzijde, het uitwendig vonden en een langwerpige vorm. (lijkt een beetje op de kokkommer).

Het is hol in dwarsdoorsnede, met een relatief dun laagje van vlees rond een centrale zaad holte gevuld met grote flat zaden en merg. Zaden en merg verschijnen witte in onrijpe vruchten, rijping op rood: ze zijn niet intens bittere en kunnen worden verwijderd en koken.

Echter, zal de merg zoete geworden wanneer de vrucht volledig rijp is, en van de merg kleur rood. De merg ongekookt kan worden gegeten in deze toestand, maar het vlees van de meloen zullen veel te moeilijk om meer worden gegeten.

Rode en zoete bitter meloen merg is een populaire ingrediënt in sommige Zuidoost-Aziatische salades, vlees en visgerechten, en ook worden het zo gebakken met een combinatie met andere groenten. De vrucht wordt meestal gegeten groen. Hoewel het kan ook worden gegeten als het is begonnen om te rijpen en gelige, wordt het meer bittere als het rijpt.

Wanneer de vrucht gerijpt is en het is oranje van kleur gaat branden en papperig worden, het is te bitter om te eten. Het wordt gesplitst in segmenten die terug krullen om zaden bedekt met heldere rode pulp bloot te stellen.

Bittere meloen komt in een verscheidenheid van vormen en maten. uiteinden en bleek groen van kleur donkergroen, wit geel oranje, met een zacht golvende, wratten oppervlak.

Wat een boer niet kent vreet hij niet haha: tja als je weet hoe gezond deze groente is zou ik u toch wel aanraden om het wel te nuttigen : want ziektes kunnen we beter voorkomen dan genezen,  dus ik zou zeggen leer het te eten.

Geneeskrachtige werking van bitterkomkommer: diabetespatiënten, cholera, verbetert je energiehuishouding, verbetert ook slaap patronen, verbetering van de gezicht ’s vermogen, zere ogen, Bloed stoornissen, Het helpt ook reinigen en repareren en voeden van lever en gal problemen als gevolg van alcohol gebruik kater. Verhoogt de immuunsysteem tegen weerstand, voorkomt infectie , verbetert de conditie, zoals ringworm en atleten voeten te verbeteren. Astma, bronchitis en faryngitis te verbeteren, preventie en behandeling van malaria, Bittere kalebas is zeer nuttig bij de behandeling van bloed stoornissen zoals bloed kookt, schurft, jeuk, psoriasis, en andere schimmel ziekten, preventieve geneeskunde voor lepra,  hoesten, koorts, behandeling van huid aandoeningen, steriliteit bij vrouwen menstruatieklachten, als een parasiticide, een antipyretica, evenals een purgatieve. bloeddruk niveaus te verlagen, kan u de vrucht van verwarmde bladeren toepassen op het getroffen gebied.

Helpt te ontsmetten en te genezen van wonden en brand wonden en andere huidziekten. Gebruikt bij de behandeling van intestinale wormen en diarree.

Helpt voorkomen dat sommige vormen van kanker en borstkanker.

De pulp verbetert het immuunsysteem van het lichaam te weren van infecties.

stimuleren van de secretie van maag sappen. Het helpt ook bij het stimuleren van de lever voor juiste secretie van gal sappen die essentieel voor het metabolisme van lichaam ’s vet zijn, verbetert constipatie, door verbetering van het verkeer van het maag darm kanaal, evenals het bevorderen van de opname in de darmen, voorkomt chronische vermoeidheid.

De betacaroteen inhoud in bittere kalebas helpt bij controlerende oog aandoeningen en verbetert de gezicht ‘s vermogen.

Andere mogelijke toepassingen omvatten behandeling voor koude en griep, malaria, kanker en tumoren, hoog cholesterol gehalte en psoriasis, leukemie. voor abortussen, brand wonden, koliek, constipatie, dermatose, diabetes, diarree, eczeem, aambeien, hepatitis, netelroos, jeuk, impotentie, leukemie, libido, lever ontsteking, malaria, pijn, reuma, schurft, huid, tumor, vaginale afscheiding, vaginitis, wormen, wonden, diabetes, halitose, nierinsufficiëntie, bloedarmoede, colitis, darmparasieten, nierstenen, constipatie, dermatose, ooginfecties, rhinitis, insecticide , eetlust opwekkend

anticonceptie, constipatie, jicht, hondsdolheid, verhoging van de melk stroom, geelzucht, nier stenen, longontsteking, psoriasis, reuma, schurft, huid, insecten beet.

Dysenterie, libido, schurft, zweren, buikpijn, hoofdpijn, astma, darm parasieten, bevalling, diabetes, hypertensie, malaria, zwangerschap,

Nicaragua voor pijn, hoofd pijn, hypertensie, infecties, malaria, pijn, zwangerschap, huid uitslag, huid problemen, netelroos, kneuzingen, constipatie, hypertensie,  mazelen, lepra en grote wonden, herpes, bittere meloen is een stimulans van de eetlust. Dus wordt het gebruikt in de behandeling van anorexia, steenpuisten, Pyorrhea is bloeden van het tand vlees, in de vroege stadia van cholera, nemen twee thee lepels sap van bittere kalebas bladeren, meng met twee thee lepels witte ui sap en een thee lepel limoen sap.

Driethee lepels sap van de bittere meloen bladeren moet worden geëxtraheerd elke ochtend, toegevoegd aan een lichaamssysteem karnemelk en dan verbruikt op een lege maag. Uitoefening van Deze routine voor dertig dagen zal volledig stapels behandelen.

De artsen hebben al bitterkomkommer aanbevolen voor diabetespatiënten omdat het bevat een unieke fytokiezer die een hypoglycemisch effect genaamd charantin is bevestigd.

Er is ook een andere insulineachtige stof bekend als polypeptide P die zijn voorgesteld als insuline vervanging bij sommige diabetische patiënten.

een plant insuline dat is zeer nuttig in de verlaging van het suiker gehalte in het bloed en urine. Bittere meloen sap is aangetoond om aanzienlijk te verbeteren glucose tolerantie zonder toenemende bloed insulineniveaus.

Bitterkomkommerdrank  geeft energie, en kan de uithoudingsvermogen verbeteren. Regelmatige inname verbetert ook slaap patronen, en conditie verbeterend.

Drank Hangover, Aangezien het alcohol intoxication eigenschappen heeft, bittere meloen sap vecht terug een kater ook. Het helpt ook reinigen en repareren en voeden van lever problemen als gevolg van alcohol gebruik.

Psoriasis: Regelmatige consumptie van deze bittere sap is ook gekend om psoriasis voorwaarde en andere schimmel infecties zoals ringworm en atleten voeten te verbeteren.

Respiratoir aandoeningen:

Ademhalingssysteem respiratoire systeem geheel van longen, ribbenkast en centrale regulatiesystemen in het verlengde merg van de hersenen dat zorgdraagt voor de ademhaling respiratie.
De ademhaling betreft de inademing inhalatie van verse zuurstofrijke lucht naar de longen en de afvoer expiratie van koolzuurrijke lucht uit de longen. Neem twee gram verse bittere meloen sap en meng met een kopje van honing verdund in water. Drinken dagelijks astma, bronchitis en faryngitis te verbeteren.

Bittere meloenen in de plantaardige opslag locatie in de koel kast, met de juiste temperatuur niet meer dan vier dagen opslaan. Deze meloenen houden bij kamer temperatuur of met andere vruchten en groenten ze rijpt en maakt ze bitterder.

Reinig uw bittere meloen onder koud stromend water en penseel met een zachte plantaardige borstel. Voor te bereiden, snijd de meloen lengte en schep de zaden uit.

Te verminderen de bittere smaak, weken in zout water voor ongeveer een half uur  het maken van sap koken.

De kleinere verscheidenheid is bitterder dan de grotere. Om te kunnen bittere kalebas sap meer verteerbaar, nemen met honing, of toe te voegen aan wortel of appel sap. Voor diabetici, drinken van het sap met groene appelsap.

Hoeveel is teveel? let op:

Niet meer dan twee meloenen per dag consumeren.

Overmatige consumptie kan veroorzaken milde buik pijn of diarree.

Diabetici hypoglycemic drugs gebruik zal moeten veranderen van de dosering van hun drugs als ze bittere meloen op een regelmatige basis verbruiken.

Raadpleeg uw arts.

Zwangere vrouwen moeten vermijden te veel bittere kalebas of haar sap nemen als het de baar moeder die tot premature arbeid leiden kan  stimuleren.

Er zijn ook hele kleinere varianten deze miniatuur fruit zijn populair in zowel Zuidoost-Azië als India.

Bittere meloen bevat een bitter stof genaamd momordicin die wordt gezegd dat op het buikpijn effect hebben.

Bittere meloen wordt vaak gebruikt in het Chinees koken voor haar bittere smaak, meestal in stir fries vaak met varkensvlees, soepen, en ook als thee.

Het is erg populair in heel India, waar het is vaak bereid met aardappelen, en cassave, rijst, en geserveerd met yoghurt aan de kant te compenseren de bitterheid, of gebruikt in sabji. Het is gevuld met kruiden en dan gebakken in olie, die erg populair in Punjabi keuken is.

Dit is ook een zeer populaire groente in Orissa, genaamd Kerala India, voornamelijk verbruikt voor voordelen voor de gezondheid. Het is een populaire voedsel in Tamil Nadu en in de Zuid-Indiase staat Kerala. Zij gebruiken voor het maken van een gerecht genaamd thoran gemengd met geraspte kokos, theeyal en pachadi.

Dit is een gemeenschappelijke geneesmiddelen voeding voor diabetici.

Populaire recepten omvatten curry, diepe bak met pinda's grondnoten en Pachi Pulusu een soort soep gekookt Bitter Melon, gebakken uien en andere kruiden.

In Pakistan en Bangladesh is bittere meloen beschikbaar in de zomer.

Een traditionele manier om te koken bittere meloen curry is met uien, rode chili poeder, kurkuma poeder, zout, koriander poeder en een snuifje komijnzaad. Een andere schotel in Pakistan aangedrongen op volledige, ongeschilde bittere meloen worden gekookt en vervolgens gevuld met gekookte gemalen rundvlees, geserveerd met ofwel heet tandoori brood, naan, chappati of met khichri een mengsel van linzen en rijst.

Bittere meloen wordt steeds gebruikt op het vasteland van Japan.

Het is een belangrijk onderdeel van Okinawa keuken, en wordt gecrediteerd met het Okinawa levensverwachting hoger dan al lang Japanse.

In Indonesië, is de bittere meloen in verschillende gerechten, bereidt zoals gado-gado, roerbak, in kokos melk gekookt, of gestoomd.

In Vietnam, rauwe bittere meloen segmenten met gedroogd vlees floss geconsumeerd en gevuld om bittere meloen soep met garnalen zijn populaire gerechten. Bittere meloenen gevuld met varkensvlees worden geserveerd als een populaire zomer soep in het zuiden.

Het wordt ook gebruikt als het belangrijkste ingrediënt van gestoofd bittere meloen. Dit gerecht is meestal gekookt voor de vakantie van de Tot als de naam: bittere herinnert mensen niet te vergeten of minachting van de ervaren in het verleden slechte leef omstandigheden.

Vietnamese namen voor de plant zijn muop dang in het noorden en in het zuiden.

In de Filippijnen, waar het is bekend als ampalayxe1, wordt bittere meloen gebruikt in vele gerechten.

Het kan zijn met rundvlees en oestersaus, of met eieren en in blokjes gesneden tomaten.

Een zeer populair gerecht uit de Iokale regio in het noorden van Luzon eiland is pinakbet, die bestaat voornamelijk uit bittere meloenen, aubergine, okra, bonen, tomaten, lima bonen, en andere diverse regionale groenten helemaal gestoofd met een beetje bagoong-gebaseerde voorraad.

De jonge scheuten en bladeren van de bittere meloen kunnen ook worden gegeten als greens deze worden lokaal genoemd dahonng ampalayxe1 brandt.

blad van bittere meloen.

In Nepal, is bittere meloen bereid op verschillende manieren.

De meeste voorbereiden als verse achar een soort augurk. Hiervoor wordt de bittere kalebas gesneden in blokjes of plakjes en gesauteerde bedekt met wat olie en een strooi water. Wanneer het wordt verzacht en verminderd, is het gehakt in een mortier met een paar teentjes knoflook, zout en een rode of groene peper.

Een andere manier is de gesauteerde versie.

In dit, is de bittere kalebas gesneden in dunne ronde segmenten of blokjes en  gebakken met veel minder olie en wat zout, komijn en rode chili. Het is gebakken tot de groente met hints van goud bruin verzacht. Het is zelfs opgesteld als een curry op zijn eigen, of met aard appelen  en gemaakt als gevulde groenten.

Bittere meloenen, zijn ook erg populair in Trinidad en Tobago.

Meestal gebakken met ui, knoflook en scotch motor kappertjes en peper tot bijna scherp.

Rijping fruit bewerken middelen gebruikt: Bittere meloen is in diverse Aziatische traditionele geneeskunde gebruikt voor een lange tijd.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb